Nieuwe webwinkel Los nummer bestellen Twee gratis nummers Nieuwste editie
Klik in het beeld om de Receptie binnen te gaan
image
Receptie van Vruchtbare Aarde
Een aantal interviews ter kennismaking
Artikelen om te proeven
Naar het archief van Vruchtbare Aarde
Reisverhalen op de grens van droom en werkelijkheid
Een uitnodiging tot de kunst van het kijken
Gesprekken met film- en theatermakers
Visies op tuin en landschap
Bronnen over onderwerpen van Vruchtbare Aarde artikelen.

Welkom bij de Receptie van Vruchtbare Aarde

Voor de inhoud van dit nummer: klik op het beeld.
Voor de inhoud van dit nummer: klik op het beeld.
Voor de inhoud van dit nummer: klik op het beeld.
Voor de inhoud van dit nummer: klik op het beeld.
Voor de inhoud van dit nummer: klik op het beeld.
Voor de inhoud van dit nummer: klik op het beeld.

Welkom bij VA-Magazine / Vruchtbare Aarde. Een driemaandelijkse uitnodiging tot blikverruiming. Misschien willen we het onmogelijke en misschien lukt het ons niet altijd, maar we streven ernaar, elke drie maanden weer: op een leesbare wijze door proberen te dringen tot de binnenkant der dingen.


Of we nu schrijven over Museuminsel Hombroich, het labyrint van Chartres, de ronde torens van Ierland of aankloppen bij jeugdtheatermaakster Inez Derksen, de Amsterdamse zangeres Rajae el Mouhandiz, de Britse reisauteur Chris Stewart, de Franse filmmaker Jean-Henri Meunier of zijn Duitse collega Edgar Reitz, de uitdaging is steeds opnieuw: inspireren, uitnodigen tot verder kijken.


Het beroep van de geïnterviewden blijkt dan niet zoveel uit te maken. Elk beroep kent zijn levenskunstenaars. Mensen met een brede blik, die hun toehoorders op het puntje van de stoel weten te krijgen met hun verhalen, hun humor en anekdotes. Of we nu spreken met de huisarts H.C. Moolenburgh, met boomchirurg Jorn Copijn, met Marten Toonder, Ervin Laszlo, wijnimporteur Tjitske Brouwer, labyrintenonderzoekster Selma Sevenhuijsen, acteur Kees Brusse, Andalusië-kenner Christine Gruwez, komiek Hape Kerkeling, architect Ashok Bhalotra, oud-theaterdirecteur Maarten Zweers of hofnar Wim Bos.


Elke drie maanden proberen we de mooiste verhalen te vangen in Vruchtbare Aarde. Op deze website laten we u kennismaken met de journalistiek van Vruchtbare Aarde, we presenteren u een aantal voorbeeldinterviews. Zo treft u Victor Westhoff aan in de Tuin, Marten Toonder in de Salon, filmmakers lichten hun werk toe in de Filmzaal, de Duitse komiek vertelt over zijn moeizame tocht naar Santiago de Compostela in de kamer die we hebben aangeduid als het Uitzicht; zoals we een van onze old-time classics koesteren in de Keuken: ons interview met Retor Domeniconi. Alle ruimtes zijn direct aanklikbaar vanaf hier.Van bijna alle recente edities is de redactionele inleiding te lezen (een klein overzicht vind u hiernaast).
In VA's Webwinkel een keuze uit favoriete speelfilms en docu's.

Redactionele inleidingen:
2-2010
1-2010
4-2009
3-2009
2-2009
1-2009
4-2008
3-2008
2-2008
1-2008

Voor de inhoud van dit nummer: klik op het beeld.

Veel van de edities in het archief zijn nog los na te bestellen. En kiest u voor een abonnement (€19,20 vier nummers) dan liggen er twee edities naar keuze voor u klaar - bij wijze van welkomstgeschenk.


Een abonnement, met twee gratis welkomstedities naar keuze.


image
Nummer los nabestellen
Vorige nummer
Nieuwste nummer
Home
image
De inhoud van de meeste edities is te bekijken in het archief