Leest u deze mail liever in een browser: Klik hier

VA's winternummer gevuld met... maretak en het geheim van de kerstroos; de wonderlijke meerwaarde van een rondetafelgesprek en de flow die ontstaat als mensen uit hun hart leven ... Het verschil tussen een paar gekregen en gekochte sokken; een geplukte bosaardbei en een aardbei uit de winkel ... Het raadselachtige surplus aan schoonheid als het knallende paars van de Nieuw-Engelse aster samenkomt met het chromaatgeel van de Canadese guldenroede ... En dan: het mysterieuze zesde zintuig van dieren. Of hebben wij, mensen, ook zo'n zintuig? BEELD: Terri Turner (tteerriitt): Indigenous friends | West-Australië

Het visioen van een geschenkeconomie in: VA 4-2022

VA's winternummer is gevuld met... maretak en het geheim van de kerstroos; de wonderlijke meerwaarde van een rondetafelgesprek en de flow die ontstaat als mensen uit hun hart leven ... Het verschil tussen een paar gekregen en gekochte sokken; een geplukte bosaardbei en een aardbei uit de winkel ... Het raadselachtige surplus aan schoonheid als het knallende paars van de Nieuw-Engelse aster samenkomt met het chromaatgeel van de Canadese guldenroede ... En dan: het mysterieuze zesde zintuig van dieren. Of hebben wij, mensen, ook zo'n zintuig? 

BEELD: .Dzika: I am the one who is connected

Telepathie tussen mens en dier

Honden die weten wanneer je thuiskomt

Foto: Osseous: Bruno | CC BY 2.0

Honden die weten dat hun baasje eraan komt; postduiven die over onbekend terrein de weg naar huis weten te vinden; flamingo’s en olifanten die aardbevingen voorvoelen… Dieren lijken over telepathische vermogens te beschikken die de ons bekende zintuigen te boven gaan. Een hernieuwde kennismaking met het zesde zintuig van dieren (en mensen).

Wakker vóór de wekker

Interview: Rupert Sheldrake

Isobel: Time is never time at all

Maar liefst 95 procent van de mensen kent het fenomeen: wakker worden vlak voor de wekker gaat. Het is alleen moeilijk er een experiment op los te laten. ‘Daar heb je vrijwilligers voor nodig die het niet erg vinden ’s nachts uit hun slaap te worden gehaald.’ De Engelse bioloog Rupert Sheldrake over zijn verstrekkende experimenten die heel makkelijk uitvoerbaar zijn.

Een vlecht van helende verhalen

Over ‘geurig heilig gras’ en inheemse wijsheid

© All rights reserved by Ted Henderer (composition Sweet Grass)

'Ik wilde weten waarom we van de wereld houden — waarom een doodgewoon stukje grasland ons achterover kan doen slaan van ontzag.' Het liefst had ecologe Robin Wall Kimmerer u een vlecht van ‘geurig heilig gras’ gegeven: het zoet geurende haar van Moeder Aarde. Nu biedt ze u een vlecht verhalen aan, als medicijn om onze verbroken relatie met de aarde te helen.


Een wereld vol geschenken

Een gloedvol pleidooi voor een geschenkeconomie

© Terri Turner (tteerriitt): Spiritual Springtime

De bosaardbeien uit haar jeugd deden haar voor het eerst beseffen dat we leven temidden van geschenken. Tenminste, als we ervoor openstaan. ‘Een geschenk krijg je zonder dat je er iets voor hoeft te doen – het wordt je in de schoot geworpen.’ Op aanstekelijke wijze opent Robin Kimmerer een wereld waarin ‘handelsproducten’ plaatsgemaken voor ‘geschenken’.


Column Jos van Wunnik: Helingstempel

De werking van een aantal krachtplekken

Jos van Wunnik: Vision 1 (roze licht) | aquarel, eitempera, vetkrijt op papier | 48x32 cm | aug. 2022

Op de kaart was hem al een uit de helling oprijzende rots opgevallen. 'Ter plekke verschijnt er een enigszins golvende, verticale lichtbaan van wit licht met daaromheen dieproze-violet. Vol verwondering knijp ik mijn ogen dicht. Als ik ze open, straalt het licht nog steeds. Ik ervaar het als een geschenk. Alle hindernissen lijken weggenomen. Minutenlang blijft het stralende beeld overeind, terwijl ik verder wandel...' 
Elke editie los nabestellen Geef abonnement cadeau Persoonlijk abonnement
Footer