Nieuwe webwinkel Los nummer bestellen Twee gratis nummers Nieuwste editie
Klik op het beeld voor een drietal reisverhalen
image
Vruchtbare Aarde stelt zich aan u voor
Een aantal interviews ter kennismaking
Artikelen om te proeven
Naar het archief van Vruchtbare Aarde
Reisverhalen op de grens van droom en werkelijkheid
Een uitnodiging tot de kunst van het kijken
Gesprekken met film- en theatermakers
Visies op tuin en landschap
Bronnen over onderwerpen van Vruchtbare Aarde artikelen.

Welkom bij het uitzicht van Vruchtbare Aarde

Een mens trekt naar elders, naar buiten, naar ver weg (ook) om iets van zichzelf op het spoor te komen. Waarom voelen we met de ene plek een bijna tastbare band en met de andere plek niet, of nog niet?

Voor de inhoud van dit nummer: klik op het beeld.

Naar Santiago met Hape Kerkeling

In Düsseldorf een gesprek met de Duitse tv-presentator - komiek Hape Kerkeling over zijn pelgrimswandeling naar Santiago de Compostela. “Als ik alleen al aan die voettocht dacht, had ik zin om veertien dagen uit te rusten.” Lees hier het gesprek over zijn ontberingen, invallen, angsten en inzichten, en zijn boek, waar inmiddels miljoenen exemplaren van verkocht zijn. (Met: inleiding).

 
Voor de inhoud van dit nummer: klik op het beeld.

Oerbeeld van een stad

Een fascinerende ode aan Venetië van Alfred Paffenholz, oud-hoofd Kunst & Maatschappij van Radio Bremen: een liefdesverklaring die de reizigers op het puntje van hun stoel brengt en de thuisblijvers gerustgesteld achterover doet leunen. Want het is nog maar de vraag of de schittering van Venetië droom is of werkelijkheid. (Met: inleiding).

 
Voor de inhoud van dit nummer: klik op het beeld.

Het raadsel van het labyrint

Editie 4/2003 - VA's meest nabestelde nummer aller tijden: een kennismaking met de eeuwenoude symboliek van doolhof en labyrint, beginnend met een bezoek aan de kathedraal van Chartres. (Inleiding). Gevolgd door een interview met Arthur van Steen (holistisch therapeut) - over Chartres, de draad van Ariadne en andere krachtige symbolen van vrouwelijke energie, en de verbinding van kennis en wijsheid.

 
Voor de inhoud van dit nummer: klik op het beeld.

Weerzien met Ierland

Na twee eerdere Ierland-edities opnieuw een IerlandSpecial. Een weekje Connemara, een speurtocht naar het oerbos Derryclare Wood, een bezoek aan enige ronde torens (raadselachtige overblijfselen uit een vroege periode van het Christendom), een pint Guiness en wat mijmeringen bij het turfvuur. Uit editie 4-2004. Met inleiding.


Voor de inhoud van dit nummer: klik op het beeld.

Jung in Ascona

Het is meer dan een halve eeuw geleden dat een goudgekleurde tor tegen het raam tikte van de praktijkruimte van C.G. Jung. Een patiënte had hem zojuist een droom verteld waarin ze een gouden scarabee cadeau had gekregen. Jung blaast in 1951 in Ascona een oud principe uit de Chinese, Griekse en Westerse filosofie nieuw leven in, onder de naam: synchroniciteit. Lees hier verder.
Een abonnement, met twee gratis welkomstedities naar keuze.


image
Nummer los nabestellen
Vorige nummer
Nieuwste nummer
Home
image
De inhoud van de meeste edities is te bekijken in het archief