Leest u deze mail liever in een browser: Klik hier

Na de kennismaking met Anthony Williams onconventionele kijk op chronische klachten en de waarde van groenten, fruit en eetbare wilde planten in VA 2-2022 nu het interview in VA 3-2022

En nu dan het interview: Anthony William over chronische ziekten en gezondheid

Toen Michelangelo eens werd gevraagd naar het geheim van zijn magnifieke beelden, zei hij: ‘Het is heel simpel, ik zie een beeld voor me, en vervolgens hoef ik alleen nog maar het overtollige marmer weg te hakken.’ Anno 2022 hebben we een enorme behoefte aan beelden. Een beeld van een gezonde, duurzame landbouw temidden van alle stikstofonrust. Een beeld van een klimaat- en energiebestendige maatschappij. Een visie op gezondheid als antwoord op uit de hand lopende zorgkosten. 

Foto

En nu het interview: Anthony William

Natuurlijke oplossingen voor chronische aandoeningen

foto

Onderzoek zal Anthony Williams claims weerleggen of bevestigen. Ondertussen verbazen we ons over de duizenden pagina's waarin het Amerikaanse medisch medium zijn visie uitwerkte op de vaak nog mysterieuze chronische aandoeningen waar de Westerse wereld mee worstelt - inclusief de mogelijkheden van herstel. In dit herfstnummer een zwaar bevochten interview.

Geneeskrachtige voeding

Triggers & do's en don'ts

Foto

Er gaat altijd een trigger aan chronische klachten vooraf, aldus William. Bij de ene persoon een lang volgehouden slecht voedingspatroon, een tekort aan essentiële voedingsstoffen als zink en vitamine B12 en toenemende stress. Bij een ander een scheiding of een sterfgeval. Of misschien is het lichaam te vervuild met zware metalen (die ook virussen voeden). Belangrijk: tal van vruchten, groenten en kruiden.

Blik in het oneindige

Excursie naar de sterrenhemel

Foto

We hebben de neiging te denken dat onze voorouders 500 of 5.000 jaar geleden wel ongeveer hetzelfde zullen hebben gezien als ze naar boven keken. Maar het is nog maar de vraag of de oude Semuriërs en Egyptenaren überhaupt wel sterren hebben gezien. Willem Beekman vermoedt van niet. Hij neemt ons mee op een intrigerende excursie waarin ook De Kleine Prins nog langs komt.


Onverwachte thuiskomst

Een liturgie in het licht van olielampen

Foto

‘Er is iets wat groter is dan wij, ik heb een sterk gevoel dat de aarde leeft,’ aldus Paul Kingsnorth, voormalig milieuactivist. ‘De wereld is geen machine, maar een web van leven, waaronder een vreemd mysterie borrelt. Om dat mysterie te horen, moet je uit de machine van de beschaving stappen, en stil worden.’ De Engelse schrijver uit zijn twijfels, vertelt over zijn flirt met zenboeddhisme en natuurreligie, en zijn onverwachte thuiskomst.


Verslaafd aan roem

Marten Toonders verhalen nog altijd actueel

M. Toonder, uit: Het Volledig Maken
M. Toonder, uit: Het Volledig Maken

Wonderlijk hoe actueel de Olie. B. Bommel-verhalen zijn gebleven! De transparante wijze waarop Marten Toonder bijvoorbeeld huisvestingsproblemen, financiële problematiek of ‘bovenbazen’ aankaartte, lijkt haast geschreven voor deze tijd. Wil Uitgeest leest het verhaal Het Volledig Maken (1981). Roem blijkt een gevaarlijk cadeau! Dat geldt overigens niet voor meester-schilder Terpen Tijn. Maar wel voor heer Bommel op het moment dat zijn werk meer waarde krijgt toebedeeld 'dan door innerlijk goud wordt gedekt'. 
Elke editie los nabestellen Geef abonnement cadeau Persoonlijk abonnement
Footer