Klik op "afbeeldingen weergeven" in uw mailprogramma of klik hier voor de onlineversie

Zon in Goud in de nieuwe herfsteditie 3-2016 van Vruchtbare Aarde, verschijnt 7 oktober
Herfstnummer 3-2016 van Vruchtbare Aarde 


Een greep uit de inhoud: Zon in Goud: Sebe Emmelot over zijn droom van een goudkoperen schijf | Een gloedvol gesprek met Hans Moolenburgh over de brug tussen hemel en aarde en een engel in spijkerbroek | Kleuronderzoeker Wil Uitgeest over de aantrekkingskracht van een rode jurk en de vrees voor een examen in een rood mapje; en de vele gezichten van blauw: ‘Ik ben in het blauw nooit een veroordeling tegengekomen’


‘Ja, ik denk dat liefde de dood overwint’ 

Het 2e interview: H.C. Moolenburgh

Copyright: Hape Smeele

Na tien jaar moest het er nog eens van komen, een nieuwe ontmoeting met Hans Moolenburgh. De inmiddels 91 jaar huisarts-in-ruste vertelt over het wonderlijke droombeeld van een bruin konijntje; een levensveranderende ervaring nabij het oude kasteel van koning Arthur en over de verbinding tussen hemel en aarde. En wat ziet hij eigenlijk als de essentie van het leven?Ontmoetingen met kleuren

Interview met kleurenonderzoekster Wil Uitgeest

Foto: Hape Smeele | Portret: Henk Hage

Wie denkt dat de invloed van kleur weinig voorstelt, heeft beeldend kunstenaar Wil Uitgeest nooit gesproken. Onlangs promoveerde ze aan de VU op haar bijzondere kleurenonderzoek. Een gesprek over de aantrekkingskracht van een rode jurk en de faalangst voor een rood examen, en de compassie die blauw oproept: "Ik zet een omgevallen fiets weer rechtop, omdat ik vóór me zie dat mensen erover zouden kunnen struikelen."


Zon in Goud 

Interview: Sebe Emmelot

Een oude legende spreekt over een Gouden Kasteel in een meer waarin een Zonneschijf wordt bewaard, in afwachting van betere tijden. Jaren geleden beschreef onze columnist Selma Sevenhuijsen al haar ongewone droom over een zonneschijf met een ongelooflijk krachtige uitstraling. En nu blijkt ook voor illustrator Sebe Emmelot, maker van zonneschijven, alles begonnen te zijn met een droom.


Column: Marjet Maks

Andalusisch licht

Als Marjet Maks het spel van licht in de herfst begint te beschrijven hebben we als lezer het gevoel naast haar te zitten op zo'n lome, nazomerse Andalusische zondag in het Land van het Lopende Licht.


Column: Jaap Huibers over de passiebloem

... brengt rust en je slaapt er beter door

Fytotherapeut, organist en Bach-liefhebber Jaap Huibers is terug. Deze keer met een beschrijving van de werking van Passiflora incarnata als mild werkend ‘oxazepammetje’.


Column: Marjan van Duin

Vedische astrologie

Tekening Marjan van Duin

Astrologie staat in India hoog aangeschreven. Maar Marjan van Duin had toch niet verwacht dat haar bezoek aan een Vedisch astroloog zo confronterend zou uitpakken.


Beeldcolumn: Jos van Wunnik

Krachtplekken

Copyright: Jos van Wunnik

Het sublieme is soms zoveel dichterbij dan we vermoeden. Jos van Wunnik is getroffen door de wonderlijke wendingen en draaiingen van hazelaars op krachtplekken in het landschap... 


Column: Frans Olofsen

De ziel van de ZuidasAls Frans Olofsen aankondigt op zoek te gaan naar de lokale geest van een landschap denk je niet meteen aan de Zuidas. Maar wat een fascinerende ontdekkingstocht naar de ziel van deze glimmende, dure zakenwijk!


 

Verkooppunten Vruchtbare Aarde in NL en BE

Bestel elke editie los Geef abonnement cadeau ++ met welkom
Footer
Stuur deze email door naar een vriend