Yvonne als pelgrim op Shikoku

 Voeding voor de ziel                       Vruchtbare Aarde                        Inspiratiebron voor levenskunstenaars

Een greep uit de inhoud van editie 2-2014:

 De magie van Shikoku

Na jaren intensieve voorbereiding begon Yvonne Schoutsen eind 2013 aan haar droomreis: een 1200 kilometer lange wandeling rond het tropische eiland Shikoku. Een pelgrimstocht in de voetsporen van de boeddhistische monnik K?b? Daishi - omschreven als een symbolisch pad naar verlichting: “Achteraf kan ik zeggen dat wat ik heb teruggevonden een gevoel van compleet zijn en tijdloosheid is dat ik volledig was kwijtgeraakt.? Meer info»

 De wondernachtegaal

Copyright: Hape Smeele

Een gesprek met Bertie Hendriks over de zeven levensfasen in het leven van een mens en het verschil tussen ‘doen waar je goed in bent’ en ‘doen waar je blij van wordt’. “Gaandeweg mijn leven bemerkte ik dat ik blijer werd wanneer ik iemand kon helpen weer goed in zijn vel te zitten, dan dat ik hem of haar als natuurkundeleraar aan een goed cijfer voor natuurkunde hielp.? Een interview vol verwijzingen naar sprookjes, films, muziek en literatuur. Meer info»

 Ziekte en gezondheid

Aan het eind van de werkdag, zonder pieper en met een kopje thee erbij, sprak chirurg Piet Leguit drie kwartier met patiënten over ontspannings oefeningen en meditatie (zo vertelde hij in VA's vorige editie 1-2014). Hij blijkt niet alleen te staan. Mirre Bots bundelde zes diepte-interviews met medici die een forse omslag in hun denken doormaakten en uitkwamen bij een opvallend ruimere kijk op ziekte en gezondheid. Meer info»

 Heilzame klanken

‘Het is vrijdagavond, kwart over zeven. De deuren gaan open, mensen komen binnen, halen een kop koffie, zoeken een plaats, kijken om zich heen, maken een praatje; hier wordt wat gelachen, daar zit iemand stil voor zich uit te kijken. Dan dimmen de lichten, voorzichtig klinken er wat ijle, geïmproviseerde pianoklanken...’ Aldus het begin van Jan Kortie's meezingavonden. Info»

 Fascinatie voor olifanten

Copyright: Marjan van Duin

‘Een uur of zeven in de morgen; de zon scheen heerlijk helder door de ruiten.’ Met twaalf anderen doet Marjan van Duin mee aan een meditatie... Al gauw bevindt ze zich op een grote schommelende olifantenrug. ‘De schemer valt en met mijn stokje tik ik achter me tegen de flank van de olifant. Nooit heb ik meer liefde en vriendschap in het oog van een levend wezen gezien.’ Info»

 Frisse blik op De NachtwachtFrans Olofsen liet zich door Barack Obama verleiden tot een frisse blik op De Nachtwacht. ‘Eigenlijk moet je luisteren naar dit schilderij. Dan hoor je de straat, de opgewonden kinderstemmen, de ruisende rok van die jonge vrouw in het licht...’ Info»


 
Bestel dit nummer los Geef deze editie cadeau +2 welkomstnummers
Footer
Stuur deze email door naar een vriend