Actrice Julika Marijn in het 100e
  geboortejaar van Etty Hillesum:
 
"Ze was haar tijd ver vooruit"?

 Voeding voor de ziel                       Vruchtbare Aarde                        Inspiratiebron voor levenskunstenaars

Een greep uit de inhoud van 1-2014:

 Verdrongen gevoel

Copyright: Hape Smeele

"De impact van een dokter die compassie uitstraalt is onvervangbaar."? Interview met een chirurg die zijn nek uitstak in een tijd waarin techniek steeds belangrijker werd. Aan het eind van de werkdag, zonder pieper en met een kopje thee erbij, sprak Piet Leguit desgewenst drie kwartier met patiënten over ontspannings oefeningen en geleide meditaties. Meer info»


 De weg naar binnen

Foto: Ron Scharis

Actrice Julika Marijn wijst graag op het belang van rechtvaardige kleding en eko-voeding en heeft sowieso een opmerkelijke belangstelling voor schoonheid en kwaliteit. "We worden collectief geloof ik steeds bewuster, maar wat zijn we daar aan toe!"? Een gesprek over dingen die er echt toe doen, en natuurlijk – in Etty's 100e geboortejaar – over Etty Hillesum als inspiratiebron. Meer info»


 Liefde voor de horizon

Foto: Bruno van den Elshout - New Horizons
Foto: Bruno van den Elshout - New Horizons

En nu is het afgelopen met dat druk-druk, het niet aan jezelf toekomen; het constant afgeleid worden... Kunstenaar Bruno van den Elshout zette een strandstoel neer om een hele dag naar de zee te kijken. Gewoon zitten, kijken, verwonderen. Een fotograaf die gefascineerd raakte door de horizon (8000 foto's). Info»


 Betoverende beelden

Still: Die Zweite Heimat
Foto: Edgar Reitz

"De films van Edgar Reitz belichten het echte leven, maar veel scènes zijn net een sprookje – vol magie, afkomstig uit een andere wereld,"? zei een liefhebber ooit. Onlangs presenteerde de 81-jarige Duitse meester zijn nieuwste film – Die Andere Heimat. Een Duitse recensent schreef: ‘Als de eigen tranen niet in de weg zouden zitten bij de liefdesscène in deze film, een van de onvergetelijkste ooit in een Duitse film, zou ik zeggen: "Het is de film zelf die huilt"?…’ Een nieuw interview met de meester. Info»


 Het eilandmeisje

Copyright: Brent Danley

Indrukwekkende relaas van een lerares die op een dag besluit aan de kant te gaan staan van een meisje in haar klas. "Zij was naar school gekomen met van die schoenen met lichtjes en wieltjes eronder..."? Info»


 Geboorte van een boek

Klaus Friese op fotowebsite Flickr

Begin 20e eeuw waren kinderziekten zeldzaam . Slepende ziekten waren evenwel ontploft. Meer astma, meer hardnekkige neus- keel- en ooraandoeningen. Nieuwe ziekten ook, zoals ADHD, chronische vermoeidheden en de eigenaardige autistischachtige storingen. H.C. Moolenburgh verwoordt zijn visie op kinderziekten. Info» 
Bestel dit nummer los Geef deze editie cadeau +2 welkomstnummers
Footer
Stuur deze email door naar een vriend