"Het blijft een mysterie, de
   inspiratie die pas lijkt te komen
   als je er niet naar uitreikt."

Voeding voor de ziel                   Vruchtbare Aarde          Inspiratiebron voor levenskunstenaars

 Winternummer 5-2013 is verschenen:

 Een knipoog naar de toekomst

Rein de Vries: Centrum voor Cultuur, Venetie, 1993
Rein de Vries - Copyright: Hape Smeele

Kunstenaars lijken soms in staat een schaduw vooruit te werpen, alsof zij al een sleutel hebben tot een wereld die nog moet komen. Vlak voor de deadline van onze vorige editie 4-2013 (Spannende Tijden. Jan Rotmans: “We gaan door een ongelooflijk boeiende kantelperiode�?) lag daar ineens een boekje vol schilderijen van de Leeuwarder kunstenaar Rein de Vries die naar een verre toekomst verwijzen. Wat bezielde hem? Waar haalt hij zijn toekomstbeelden vandaan? Met deze vragen reisden we af naar Leeuwarden. Meer info»


 ‘Mijn diepste wens is creëren’

“Grote vreugde ervaar ik niet omwille van successen. Ik merk alleen, zo nu en dan: zit ik hier nu weeral zo onnozel te glimlachen terwijl ik in mijn auto rijd of sta af te wassen?�? Op bezoek bij Zoë Joncheere, die het leven ervaart als een spel waarin cadeautjes uit de lucht komen vallen. “Al komen ze vaak heel hard op mijn hoofd terecht en moet ik mijn tanden erin zetten om de verpakking eraf te halen.�? Een gesprek over vrijheid en het toveren van een jurk. “Eigenlijk hebben we niets anders te doen dan leven.�? Meer info»


 Voeding en acupunctuur

 Vele jaren geleden organiseerde Vruchtbare Aarde een eiertest. Met een zak vol biologische en niet-biologische eieren naar een natuurgeneeskundige in Raalte voor een elektro- acupunctuurtest. Tijdens die test deed zich iets bijzonders voor! In de nieuwe editie een herdruk van het artikel van toen; plus een (nieuw) interview met de natuurgeneeskundige van toen.  Info»


 Heimwee naar schoonheid


Fascinerend om te zien wat een onvoorstelbare ruimte kinderen soms op jonge leeftijd ervaren, alsof ze toegang hebben tot een innerlijk paradijs. Een gevoel van Vrijheid dat in volgende jaren bijna altijd uit het zicht verdwijnt, om pas veel later ineens weer op te duiken. Han van den Boogaard beschrijft een aantal van deze jeugdherinneringen. Info»


 Derryclare Wood & andere verhalen

“Sprookjesachtig mooi met bloeiende primula’s, klaverzuring en speenkruid,�? spraken de gelukkigen. De meesten kwamen evenwel onverrichter zake terug. Vergeefse pogingen om dat magische plekje ongerepte natuur in Connemara te vinden dat Victor Westhoff eens betitelde als een van zijn Ierse lievelingsplekken. In 2013 waagden we een nieuwe poging… Info»


 Een onverwachte ontmoeting


H.C. Moolenburgh beschrijft een bijzondere ontmoeting in de duinen. Een ontmoeting die een zodanige intensiteit heeft dat hij er de woorden “buitenaards gevoel�? aan verbindt. “Alsof ik even buiten de tijd was getreden en een heel heldere droom had beleefd.�? Dit gevoel was zo sterk dat hij zich een paar passen later nog even omdraaide “om te zien of het echt was geweest...�? 
Bestel dit nummer los Geef deze editie cadeau +2 welkomstnummers
Footer
Stuur deze email door naar een vriend