Met Albert Casals
  de wereld rond

  Voeding voor de ziel        Vruchtbare Aarde           Inspiratiebron voor levenskunstenaars    

 Een impressie van editie 1-2013:

 Met Albert Casals de wereld rond

Interview met een bijzondere jongen in een rolstoel uit Barcelona die zomaar naar de andere kant van de wereld reist en en passant flink wat aannames uit de grote-mensen wereld omver kegelt. Zijn onwrikbare geloof is dat je als mens in de allereerste plaats trouw moet blijven aan jezelf. “Doe wat in jouw leven voor de hand ligt.? En dan blijkt het leven ineens verbazingwekkend simpel. De sprankelende levensfilosofie van Albert Casals.  Meer info»


 De geur van een boekwinkel

Foto: Ilco van der Linde
Foto: Boekhandel De Vries

“Ik kan niet zonder de mooie dingen die mensen maken. En dan bedoel ik vooral de Westerse kunst waarmee ik ben opgegroeid. Een lied, een film. De grachten van Amsterdam met zijn oude pakhuizen. Een spectaculaire tentoonstelling in Tate Modern of Guggenheim. Een boekwinkel als De Vries in Haarlem waar je het liefst een nacht opgesloten zou willen zitten.? Schrijfster Anna van Praag over reiskriebels en het terugkerende verlangen naar Nederland, dat toch altijd weer opkomt. Meer info»


 Omwegen horen erbij

Foto: Andre Sietsma
Foto: Jenny Boxem

Het grootste misverstand? “Misschien dat ik zweverig ben omdat ik de kruiden geneeskunde beoefen. Ik ben juist helemaal niet zweverig. Als je te veel in je hoofd zit, kun je je plannen niet realiseren. Dan blijft het bij denken.? Op haar nachtkastje ligt Hildegard van Bingen. “Omdat deze vrouw uit de 12e eeuw me zo inspireert en zoveel bijzondere adviezen heeft gegeven hoe je kruiden kunt gebruiken.? Marjanne Huisings grootste verlangen? “Dat iedereen zou weten dat je kunt helen met kruiden die bij wijze van spreken overal groeien.? Meer info»


 Herfsttooi van onze tijd

Copyright: Hape Smeele
Copyright: martinstevens.nl

Het overrompelende gevoel boven jezelf uitgetild te worden herinnert ze zich uit haar kindertijd – fietsend door de velden. De explosie van vogelzang vroeg in de ochtend – de frisse geur, de ruimte, de stilte. Dat gevoel kwam terug tijdens haar eerste kennismaking met de traditionele Chinese geneeskunde. “Dan ga je ontdekken dat die eeuwenoude kennis eigenlijk geniaal is.? Een reflectie van gezondheidscoach Conny Coppen op de tijd waarin we leven, met behulp van inzichten uit de Chinese filosofie.  Info»


 Bloemrijke legendes

Rudolf Ernst (1854–1932): De Moorse Bazaar

Kan een huis zijn bewoner uitkiezen? “Ja,? roept Marjet Maks. “Ons huis!? In  een klein boerenbergdorp in de Alpujarras. Een streek met een Arabische sfeer van vijf eeuwen terug. In haar nieuwste column vertelt Marjet over haar fascinatie voor de laatste sultan van Granada “die hier destijds in een karavaan voorbij trok.? Info»
 
Bestel februarinummer los Geef deze editie cadeau +2 welkomstnummers
Footer
Stuur deze email door naar een vriend