Inwijdingswegen in pastel

     VA's zomereditie 2-2012

Vruchtbare Aarde  Inspiratiebron voor levenskunstenaars    

Een kijkje in zomereditie 2-2012:

Inwijdingswegen in pastel

Hoeveel ouderen heeft Juke Hudig niet gelukkig kunnen maken met een tuinpastel? Een mooie herinnering aan een geliefde tuin na de verhuizing naar een verzorgingstehuis. In latere jaren illustreerde ze sprookjesboeken en Dante’s meesterwerk De Goddelijke Komedie. “Als kind was ik een bang meisje, geplaagd door nachtmerries. Dante leerde mij mijn schaduwzijden onder ogen zien.? In drie jaar tijd tekende Juke Hudig 111 etappes van Dantes spirituele reis. “Een weg die duister begint en eindigt in het licht.? Info»


Weg van de gebaande paden


Een geluidskunstenares die de bezoekers van een begraafplaats een healing geeft? Misschien niet heel voor de hand liggend, maar Nathalie Bruys verlaat graag gebaande paden. Geboeid door de mogelijkheden om mensen met behulp van geluid te inspireren, te prikkelen en te healen. Een advocatenkantoor gaf haar 4 maanden de vrijheid het advocatenbewustzijn op te schudden met een intrigerende mix van muziek, performances en video, waarbij ze zelfs de hulp inriep van roofvogels en samurai - danseressen. “Ik wil mensen raken in hun ziel.? Info»


Vincent van Gogh: De roze perzikboom

Als kind reageerde ze heftig op een schilderij van Vincent van Gogh. Ten einde raad besloot haar moeder De roze perzikboom van de muur te halen. Tientallen jaren gingen voorbij, tot Karin Stolwijk bij een bezoek aan het Van Gogh Museum zag dat de reproductie uit haar jeugd een gespiegelde versie was geweest. Een arts, een parapsycholoog en een kunstenaar over het effect van spiegeling. Info »


Geluk uit de kindertijd

Foto
Foto

Of het nu gaat om een zwaan die je als kind in je vinger heeft gepikt, het bouwen van een zandkasteel, het lopen door een ijskoud beekje of het maken van een vuurtje op een zomeravond… op oudere leeftijd kunnen sensaties uit de kindertijd ineens weer boven komen, samen met het geluksgevoel dat er destijds bij hoorde. Mirre Bots op zoek naar natuurervaringen van ouders van nu. “Als mijn kinderen van een duin afrollen, rol ik zelf mee.? Info»


Zeven uur ’s morgens

Copyright: Marjan van Duin

Zet haar in een trein of riksha, en ze is gelukkig. Het liefst wil ze voelen hoe mensen in andere continenten zijn, hoe ze eten en met hun kinderen/ouders omgaan. Opvallend hoe de reisverhalen van tuinontwerpster en ayurveda-therapeute Marjan van Duin rond een kern van stilte zijn geschreven. Aflevering 1: Info» 
Bestel zomernummer los Geef zomereditie cadeau +2 welkomstnummers
Footer