Gesprekken met mijn zoon

     Tiziano Terzani in 4-2011

Vruchtbare Aarde  Inspiratiebron voor levenskunstenaars    

Een kijkje in wintereditie 4-2011:

Gesprekken met mijn zoon


“Als correspondent in het Verre Oosten had hij het onwankelbare geloof dat revolutie, politiek en wetenschap de wereldproblemen zouden oplossen. Een van de eerste journalisten die China binnenkwam na Mao’s dood; en de eerste die de nieuwe Chinese president mocht interviewen. Maar gaandeweg verschoof zijn interesse naar de innerlijke reis. Uitmondend in een maandenlang verblijf hoog in de Himalaya. Voor de laatste fase van zijn leven keerde Tiziano Terzani terug naar het magische Orsigna uit zijn jeugd. Info»


Huisarts op een tweesprong


Zijn eerste patiënte stuurde hij weg met een recept voor aspirine. Strak van de spanning, de onzekerheid van een beginnend huisarts. De ommezwaai kwam tijdens een wereldreis. Hij werd ziek. In die crisisachtige uren ging er een knop om. Richard Hoofs. “Door deze ingrijpende ervaring heb ik heel diep van binnen gevoeld: ‘Er is leven na de dood. We zijn meer dan het lichaam’.? Info»


Zeven jaar in een Noorse berghut

Het moment van afscheid. Het gevoel dat haar pensionering een nieuwe levensfase zou inluiden. Liggend op de Gooise heide zag ze voor haar geestesoog de kaart van Noorwegen. Samen met een vriendin begon ze aan een 2.500 km lange tocht naar het hoge Noorden. Ergens onderweg bleef ze hangen. Mieke Veltman over haar inmiddels zevenjarige verblijf in een Noorse berghut. Info»


Ode aan mysterieuze momenten

Foto
Foto

“Er zijn – als je goed oplet – van die gezegende momenten in het leven,? aldus H.C. Moolenburgh. "Mysterieuze momenten die heel af en toe in een mensenleven voorbij kunnen komen. Maar als ze voorbij komen, blijven ze ons een levenlang bij boven een oceaan van vergeten dingen.? Info»


Houvast in woelige tijden

Nee, Shakespeare ’s laatste toneelstuk De Storm is niet de de stuiptrekking van een dementerende, oude man. Vraag het Mozart, die in zijn sterfjaar nog een opera- bewerking wilde maken. De Storm is een ongemeen inspirerend, esoterisch verhaal, zeggen oud- theater- recensent Peter Liefhebber en oud- theaterdirecteur Maarten Zweers. Een toekomstvisioen dat ons veel duidelijk maakt over de omwenteling waar onze tijd momenteel doorheen gaat. En...  net als Mozarts Toverfluit een gelaagd, spiritueel werk over menselijke bewustwording. Info»


 
Bestel winternummer los Geef wintereditie cadeau ++ 2 welkomstnummers
Footer
Stuur deze email door naar een vriend