Verliefd op de Orcia Vallei 

     Adelheid Roosen interview

Vruchtbare Aarde  Inspiratiebron voor levenskunstenaars    

Een kijkje in zomereditie 2-2011:

Mensen aanjagen in hun dromen

Foto Adelheid Roosen

Voorbij is de tijd waarin ze interviewers kon ontregelen door het fronsen van haar wenkbrauwen. Maar eigenzinnig en ontregelend is Adelheid Roosen gebleven. Een theatermaakster over haar levenslust (“Het leven is schitterend speelgoed"); schroom ("Ik moet ook de verlegenheid in") en grenzeloze nieuwsgierigheid. "Ik houd ervan op de ander af te stappen, om me te laten raken." Info»


Verliefd op de Orcia Vallei

Foto Orciavallei
Foto Orciavallei

Tja, die eerste keer in Pienza... Het was lente en iemand had Myschka Mellenbergh naar de rand van het stadje gebracht, en daar had ze haar eerste blik de Orciavallei in geworpen. Een gevoel van betovering. "De kleuren, de gouden lichtval, de korenvelden en de bloemenzee die ieder moment weer andere kleurschakeringen maken...? Een poging het geheim van de Orciavallei te vatten middels een interview en een dagboek. Info en foto's »


Lopen op de Sultan's Trail naar Istanbul 

"De mensen onderweg zijn als een spiegel. Dat wat je erg vindt aan jezelf, krijg je terug als karikatuur via de ander," luidt een inzicht van de Duitse komiek Hapé Kerkeling na zijn wandeltocht naar Santiago. Jammer dat het eindpunt nooit zo interessant is als de weg ernaartoe (Zen gezegde). Sedat Çakir liep uiteindelijk toch weer verder, nu van Zandvoort naar Istanbul. En zo is het idee voor de Sultan's Trail geboren. Karin Snoep verkende het Turkse deel van een gloednieuwe wandelroute. Een persoonlijk verslag. Info»


H.C. Moolenburgh en de twee zusjes

William-Adolphe Bouguereau (1825-1905)- Two_Sisters (1901)

“Men zegt dat deze tijd erg verzakelijkt is en er moeilijk echte liefde gevonden wordt,? aldus H.C. Moolenburgh. Om daar gelijk aan toe te voegen dat hij daar nu beduidend optimistischer tegenaan kijkt. Lees zijn verhaal over de twee zusjes Mary en Rachel. "De een met grote bruine droomogen en de ander, bij wie je de neiging had op te staan en een buiging te maken…?


Andalusisch laurierblad 

Foto
image

"We hebben onze laurierboom gesnoeid. Binnen de kortste keren lag er een berg takken met geurende laurierblaadjes. Manolo, de groenteboer, vroeg wat ik er voor wilde hebben. ‘Niks, toch,’ mompelde ik met een gulle lach, blij dat hij alle brandhout meenam. In een supermarkt viel mijn oog onlangs op de kruiden. Negen cent voor een miezerig laurierblaadje." Marjet Maks over het onbetaalbare Andalusische leven.


De meridianen van moeder aarde

Foto
Foto

Het project begon zo onschuldig... We wilden u als Vruchtbare Aarde lezer een digitale kopie geven van een oud VA-interview met leylijnenpionier Wigholt Vleer. In de jaren 90 was onze redactie meegegaan op een van zijn intrigerende busexcursies langs speciaal geselecteerde energieplekken. Maar het onderwerp kreeg ons opnieuw in zijn greep. Een spannende tijdreis langs oude Vikingplekken, de Gooise Seitjesberg, Michael heiligdommen, de Veghelse Lambertuskerk, het Vlaamse Kasterlee en 12e-eeuwse oerbossen. En waar ligt eigenlijk de belangrijkste krachtplek van Europa? Info»

Foto:
 
Bestel zomernummer los Geef zomereditie cadeau Voorjaarsnr. + 2 welkomstnummers
Footer
Stuur deze email door naar een vriend