Johan Kramer filmt
alledaagse schoonheid

     Filmmaker Johan Kramer

Vruchtbare Aarde  Inspiratiebron voor levenskunstenaars    

Een kijkje in editie 3-2010:

Winnen zonder verliezers

Johan Kramer wist het zeker: zelfs voetbal heeft een boeddhistische kant; als passie voorop staat tenminste. Hoog in de Himalaya filmde hij de ontmoeting tussen de twee laagst geklasseerde voetballanden ter wereld. Zelfs topvoetballer Zinedine Zidane kon geen genoeg van de film krijgen. Een gesprek over de schoonheid van het alledaagse, de ontroering die een spelend jongetje kan oproepen en natuurlijk de liefde die de mens in staat stelt uit zijn harnas te breken. Info»


Inzichten uit de gouden stad

Foto: Cuzco
Copyright: Selma Sevenhuijsen
Foto

Ooggetuigen beschrijven de voormalige Inka-hoofdstad Cuzco als een stad van goud en licht; waarin alles, maar dan ook alles van massief goud was gemaakt. Interview met de Peruaanse antropoloog Juan Nuñez del Prado, wiens vader hoog in de Andes een ongeschonden Inka-gemeenschap aantrof, waar eeuwenlang geen goud maar kostbare Inka-wijsheid bewaard bleek te zijn gebleven. Info»


Slapen bij de buren 

Wie heeft op een avondwandelingetje nooit de aantrekkingskracht gevoeld van verlichte ramen? En als het koud is buiten, misschien zelfs met enige jaloezie. Maar of het werkelijk gezellig is binnen, weten we meestal niet, omdat we de buren slecht kennen. Peter Lovenheim besloot daar iets aan te doen: een buurtproject om zijn buren beter te leren kennen. Mocht hij ook een nachtje komen logeren? Info»Drakendoder in de Haarlemmer Hout

Foto: Haarlemmer Hout
Foto

In de Haarlemmer Hout loopt H.C. Moolenburgh tijdens een wandeling een ridder tegen het lijf. "Hij was een jaar of zes, maar op zijn hoofd droeg hij een zilverkleurige helm met opgeslagen vizier. In zijn hand schitterde een zwaardje." Er zijn veel draken in het bos, zei de jonge ridder bij wijze van toelichting. Een antwoord dat de Haarlemse huisarts inspireerde tot een column over lavaspuwende draken en een nieuwe generatie ridders.


Het mooiste Alpen-hotel

Foto: Doortje Stellwagen

Een krakend boerenhuis met gastenkamers. Koud water en kaarslicht. Voor velen – jong en oud, rijk en arm – het nieuwe tot jezelf komen, denkt Alma Huisken. Overnachten in een Zwitsers berghotel zonder elektriciteit, warm water of cv. Haar lievelingshotel. Een plek om je op te laden. Eenvoud uit vervlogen tijden. 

 
Bestel elk nummer los Geef editie 3-2010 cadeau Nr. 3-2010 + 2 welkomstnummers
Footer