Leoni Jansen, Dick
Berlijn, Herman Vuijsje
over hun ervaringen op de camino

     Inèz Derksen interview

Vruchtbare Aarde  Inspiratiebron voor levenskunstenaars    

Een kijkje in onze zomereditie 2-2010:

Ode aan de fantasie

Foto: Inez Derksen
Foto: Inez Derksen

Jeugdtheatermaakster Inèz Derksen werd als kind al gegrepen door Het Oneindige Verhaal van Michael Ende. Nu voelt ze zich klaar om er haar eigen draai aan te geven. Haar
drijfveer: "Houd het kind in jezelf wakker. Het dromen van ongekende mogelijkheden stopt niet als je volwassen bent. Wat voor wezenlijks bloedt er dood als we er niet in slagen het fantasievolle kind wakker te houden?" 


Het leven als heldenreis

Foto: Joop de VetteZingeving en spiritualiteit
zijn ten onrechte uit de spreekkamer van de huisarts verdwenen, meent huisarts Joop de Vette. Onvergetelijke weken bracht hij door bij medicijnmannen in Peru. Fascinerend vond hij hun aandacht voor de spirituele dimensie van ziekten. Een gesprek over burn-out, levensdoelen en keuzes. “Het leven is toch een soort heldenreis.? 


Ervaringen op de camino

Mooi hoe Dick Berlijn zijn afscheid als Nederlands hoogste militair verwerkte door op de fiets naar Santiago de Compostela te stappen; ergens in een Frans portiek schuilend voor de regen met een anonieme lotgenoot. “Door alle verhalen onderweg ben ik mijn leven anders gaan bekijken.? Nelleke Bos en Karin Snoep interviewden zeven pelgrims teneinde iets van de magie van de camino te pakken te krijgen. Onder hen: Dick Berlijn, Leoni Jansen en Hapé Kerkeling.De jeugd van Peter Brook

Foto: theater Peter Brook

Levendige herinneringen bewaart Peter Brook aan het poppentheater waar zijn moeder hem mee naar toe nam. Inmiddels geldt hij als ’s werelds grootste, levende theaterregisseur. “Als een uitvoering echt goed is, komt er een moment waarop het publiek niet langer bestaat uit afzonderlijke toeschouwers.?


Kamers van licht

Foto: Marc Mulders
Foto: Marc Mulders
Foto: Marc Mulders

Elke morgen, rond zes uur loopt Marc Mulders de nevel en de mist in. Een van de taken van de moderne kunstenaar - denkt hij - is het helpen helen van wonden in de maatschappij. Zelf verhief hij zijn stem tegen de bio-industrie en de steun die zijn eigen CDA tot voor kort gaf aan de megastallen. In een serie foto's probeert hij iets te vangen van de magie die hij heeft ervaren op wandelingen door die paar onaangetast gebleven plekken in het Brabantse landschap.

 
Bestel elk nummer los Geef editie 2-2010 cadeau Nr. 2-2010 + 2 welkomstnummers
Footer