Rajae over Hollandse nuchterheid                
en de Noord-Afrikaanse               
manier van dromen              

   Rajae el Mouhandiz interview

Vruchtbare Aarde Grenzeloos nieuwsgierig   

Een kijkje in voorjaarseditie 1-2010:

 Universele ziel

Foto Rajae
Foto Vruchtbare Aarde
Foto Vruchtbare Aarde

Op zevenjarige leeftijd vond ze troost in klassieke muziek. Rajae el Mouhandiz is haar naam. Een Europeaan, Noord-Afrikaan, moslim, vrouw die met haar openheid regelmatig tegen dichte deuren aanliep. “Maar het leuke is dat je die deuren vervolgens openkrijgt omdat je ook de sleutels aangereikt krijgt.� Een interview met een zangeres die Hollandse nuchterheid combineert met de Noord-Afrikaanse manier van dromen. “Het verlangen ook om dingen mooi te willen maken.� Info»


Jorn Copijn en een 1000-jarige linde

Foto Jorn CopijnEen interview in huize Copijn over de Nederlandse neiging tot kokerdenken, de kastanjeboom van Anne Frank en het uitblijven van actie rond de bijensterfte. Info»


De melkopschuimer van Blokker

Foto melkschuimIedereen kent ze: apparaten die gemaakt lijken om voortijdig kapot te gaan. “Wat vervelend dat u problemen ondervindt, want verder kennen we alleen tevreden gebruikers.�


Een boerderij in Andalusië

Foto Rajae
Foto Vruchtbare Aarde
Foto Vruchtbare Aarde

Zijn grootvader was een bankdirecteur die bij zijn pensionering het gevoel had ontsnapt te zijn uit de gevangenis. Kleinzoon Chris Stewart verlegt in Andalusië liever een bergbeek dan in een ongeïnspireerde Londens kantoor de zoveelste reorganisatie af te wachten. Toch had ook hij niet verwacht dat zijn boeken over zijn gezwoeg in een Spaanse vallei zoveel lezers zouden aanspreken. Een interview en een voorproefje»Heimwee naar schoonheid

Foto Hester Ingen HouszHester Ingen Housz wordt  als muzikale tolk ingehuurd door coaches, bedrijven en kunstateliers om het gevoel een stem te geven. “Meer en meer zie ik hoe belangrijk het is mensen te herinneren aan het belang van schoonheid in hun leven.â€?


 
Bestel elk nummer los Geef editie 1-2010 cadeau Nr. 1-2010 + 2 welkomstnummers
Footer